Over Rigolo

Afkomst

Rigolo is geboren op 16 april 2001. Rigolo heeft als vader de Oud-Nationaal mini kampioen Leandro v. Stal Brammelo (v. Goldwin v. Wegdam). Leandro is een 1e premie preferente fokhengst van topklasse. Hij heeft meerdere goedgekeurde zonen en kleinzonen en vele kampioen-dochters. De moeder van Rigolo is de 1e premie kroon preferente merrie Ike v.d. Gathe. Zij heeft drie 1e premie en twee 2e premie merries gegeven, waarvan vier kroon.

Hij is gefokt door de heer M.M.J. Broens te Overasselt (Stal van Bromishet). In 2004 is Rigolo goedgekeurd, zij het met een dekbeperking (S12).
Vervolgens heeft Rigolo zijn dekdiensten bewezen in Drimmelen op Stal van het Mallewegje van de Comb. Van Dongen-Dirven. In 2012 is hij definitief goedgekeurd. Na ruim 12 jaren is hij vertrokken naar Drenthe, waar hij 2 seizoenen bij de familie Beijersbergen (Stal Ponyvreugd) te Emmer-Compascuum heeft gedekt. Sinds oktober 2017 staat Rigolo in Eesergroen bij Stal van Paardenland.

Kleur

Hij heeft de bruine kleur, evenals zijn beide ouders. Omdat wij vermoedden dat Rigolo wel eens fokzuiver zou kunnen zijn hebben we dit laten testen door Dr. Van Haeringen Laboratorium. Op 4 december 2017 kregen we uitsluitsel (zie het analyse certificaat). Hij heeft de allelen A/A van het Agouti gen, wat inhoudt dat hij geen zwarte veulens kan voortbrengen. Daarnaast heeft hij de allelen E/E van het Extensie gen, wat inhoudt dat hij geen roodachtige (vos) veulens kan voortbrengen. Kortom, hij geeft alleen bruin c.q. bruin gerelateerde veulens. Voor meer info verwijzen we je naar de informatie paard vachtkleur van VHL.
Rigolo is drager van het mushroom gen.

Nakomelingen

Onder het kopje pedigree is te zien dat hij 84 nakomelingen heeft gegeven waarvan o.a. de hiernavolgende het goed hebben gedaan op de premiekeuringen:

• Wonder v.h. Mallewegje werd op de pk in Kaatsheuvel* in 2007 beste bonte van de 1 en 2 jarigen
• Xanadu v.h. Mallewegje werd op de pk in Kaatsheuvel in 2008 jeugdkampioen minimaat
• Alisha v.h. Mallewegje werd op de pk in Kaatsheuvel in 2008 jeugdkampioen kleine maat
• A-Beauty v.h. Mallewegje werd op de pk in Kaatsheuvel in 2009 jeugdkampioen kleine maat
• Destiny v.h. Mallewegje werd op de pk in Kaatsheuvel in 2011 jeugdkampioen minimaat
• Elegance v.h. Mallewegje werd op de pk in Kaatsheuvel in 2012 jeugdkampioen minimaat en algemeen jeugdkampioen
• Adorable v.h. Mallewegje werd op de pk in Kaatsheuvel in 2012 kampioen kleine maat 4 jr. en ouder.

(* In Kaatsheuvel vonden de premiekeuringen plaats van de Fokvereniging Land van Heusden en Altena, de Langstraat c.a.)

Naam/karakter

Betekenis ‘rigolo’ volgens de Van Dale:

  1. rigolo (m), rigolote (v) (informeel) schertsfiguur: c’est un rigolo dat is ook een mooie
  2. rigolo, rigolote (bijvoeglijk naamwoord) (informeel) lollig, leuk, gek, zonderling

Het zou zo maar kunnen dat Rigolo als veulen grappig was en dat hij daarom die naam heeft gekregen. Wij vinden niet alleen zijn naam leuk, hij is ook erg leuk!
Het is een lieve en brave pony en bovendien makkelijk in de omgang.